Stormvarning

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för höga vindstyrkor över vårt område på fredag den 21 september.
Det innebär att vi stänger bastun från klockan 14:00.

Bastun kommer att vara stängd tills vädret tillåter badande igen.

Styrelsen i Kullaviks Havsbastuförening

2 tankar på “Stormvarning

 1. I

  Fredag 21 september , kl 17.00 . Enligt Sjöräddningssällskapets app blåser det sydvästlig 13 m/s . Enligt SMHI prognos skall det till kl.22.00 ( stängningsdags ? ) inte blåsa mer än 14 m/s , dito vindriktning. Vid en snabb okulärbesiktning konstateras att det förvisso råder högt vattenstånd ,dock att inga nämnvärda vågor når bastun. Således är de faktiska förhållandena sådana att ett tränat öga kan konstatera att förutsättningarna för bastu och hafvsbad är eminent goda . Förvisso är framförhållning av godo men ,på förekommen anledning ,ställer sig den vane bastubadaren den berättigade frågan , huruvida det icke vore mera ändamålsenligt att ,i fall som detta , basera så drastiska och långtgående beslut på prognoser som är mer än 24 timmar gamla än utifrån de faktiskt rådande väderleksförhållandena.
  Förvissad om att Styrelsen därmed kommer att överpröva sitt beslut varmed vi kan se fram emot ett välgörande bastubad mm under lördagen.
  Eder städse välkammade bastubroder

  Svara
  1. kullaviksbastun Inläggets författare

   Bäste bastumedlem
   För att inte bastuaggregatet skulle skadas av högt vattenstånd kopplades aggregatet bort och positionerades på högre höjd. Återställning av detta görs då vattenståndet är på lämplig höjd igen och då tar vi det säkra före det osäkra varför vi avvaktar återöppnandet till tidpunkt då vi bedömer det helt säkert att koppla in bastuaggregatet igen.
   Så bäste bastumedlem får stilla sin bastuiver och kanske ta med frugan på spa i Hagabadet istället.
   MVH
   Styrelsen

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s